Algemeen

Hoe gaat dat, welke zijn de gebruiken en de gewoontes? Laat ons dat uitleggen aan de hand van enkele termen of sleutelwoorden.

Correspondentieadres
Eekhoorndreef 9
3140 Keerbergen

Vergaderingen

  • in principe op zondag van 14u tot 17u
  • laatste zondag van de maand normaal geen vergadering
  • in december, januari & februari van 13u30 tot 16u30!
  • worden aangekondigd, per tak, via de “maandschors”

Maandschors
Het maandprogramma van elke tak noemen we “de Maandschors”. Deze wordt op de website geplaatst per tak bij het einde van elke maand en bevat het programma voor de volgende maand. 

Problemen
Zijn er problemen (met andere kinderen, met de leiding, pesterijen, …..) of heb je zelf enige ideeën over hoe het wel en niet zou moeten, dan is het noodzakelijk EERST contact te nemen met de (tak)leiding. De groepsleiding kan en zal je hierbij, indien nodig, zeker helpen. Indien je toch liever iemand van het groepscomité aanspreekt, dan zal deze laatste enkel fungeren als “brievenbus” en het “probleem” melden aan de betrokken leiding.

Vossekot
Dé plaats waar onze lokalen staan en waar de Pasar Malam doorgaat. Elke tak heeft er een eigen lokaal, en er is (nog een beetje) ruimte om te spelen. De lokalen zijn eigendom van de gemeente. De scouts staan in voor het onderhoud van lokalen en terrein.

Verkeer
Om het halen en brengen vlot te laten verlopen willen we aandringen om zoveel mogelijk met de fiets te komen. Op het terrein zelf zijn wagens verboden (tenzij laden en lossen van materiaal).

Indien u met de wagen de kinderen brengt of haalt dringen wij erop aan onderstaand verkeersschema te volgen. Dus het Vossekot (de straat) NIET inrijden langs de Haachtsebaan, dit zou de uitrit moeten zijn. Op die manier ontstaat er een 1-richtingsverkeer en kan iedereen vlot in en uitstappen. LET OOK OP DE FIETSERS A