Verzekering

Iedereen (zowel leiding als leden) die lidgeld heeft betaald is verzekerd via de standaardpolis burgerlijke aansprakelijkheid/ lichamelijke ongevallen. Meer info in de folder die je hier kan downloaden.

Een ongelukje zit vaak in een klein hoekje en voor je het beseft, is het al gebeurd. Daarom is het nuttig om op voorhand te weten hoe een verzekeringsgeval behandeld wordt.

• Zorg er natuurlijk voor dat je eerst de eerste zorgen toedient, ga naar de dokter & verwittig de ouders + eventueel secretariaat, groepsleiding, ...
  • vul ALTIJD een AANGIFTEFORMULIER IN (en laat de dokter het geneeskundig getuigschrift invullen). Het formulier kan je hier downloaden. (Het formulier en medische aangifte in andere talen kan je ook downloaden vanop de website van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Klik hier
  • Op dit aangifteformulier moet je de lidnummers van de desbetreffende leider en van het slachtofferin kwestie invullen. Deze kan je bekomen op het secretariaat. (secretariaat@scoutskeerbergen.be of zie contactfiche).
    • Ons groepsnummer is B2304G.
    • De naam van onze groep is Scouts en Gidsen St. Michiel Keerbergen.
  • MAAK 1 KOPIE VOOR ONS (geef dit door aan het secretariaat) & 1 kopie VOOR DE OUDERS.
  • Stuur alle originele documenten op naar ETHIAS (het adres staat op het aangifteformulier). Zij nemen verder alles op zich en contacteren de ouders rechtstreeks. Ethias komt tussen in de kosten die de ouders maakten en die ze niet kunnen terugvorderen van de mutualiteit.
    Stuur dus geen documenten op naar het secretariaat (tenzij de kopies).

Voor alle andere vragen met betrekking tot verzekeringen kan je het secretariaat contacteren. Of kijk op de website van Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Het uniform

uniformscouts