Scouting in Keerbergen

Hoe gaat dat, welke zijn de gebruiken en de gewoontes? Laat ons dat uitleggen aan de hand van enkele termen of sleutelwoorden:

Vergaderingen

• in principe op zondag van 14u tot 17u
  • laatste zondag van de maand normaal geen vergadering
  • in december, januari & februari van 13u30 tot 16u30!
  • worden aangekondigd, per tak, via de "maandschors"

Maandschors

Het maandprogramma van elke tak noemen we "de Maandschors". Deze wordt uitgedeeld aan de leden & per tak bij het einde van elke maand en bevat het programma voor de volgende maand. De leiding streeft ernaar de maandschors ook (op tijd) op de website te zetten. Zie bij de maandschorsenn voor alle details.

Problemen:

Zijn er problemen (met andere kinderen, met de leiding, pesterijen, …..) of heb je zelf enige ideeën over hoe het wel en niet zou moeten, dan is het noodzakelijk EERST contact te nemen met de (tak)leiding. De groepsleiding kan en zal je hierbij, indien nodig, zeker helpen. Indien je toch liever iemand van het groepscomité aanspreekt, dan zal deze laatste enkel fungeren als “brievenbus” en het “probleem” melden aan de betrokken leiding.

Vossekot

Dé plaats waar onze lokalen staan en waar de Pasar Malam doorgaat. Elke tak heeft er een eigen lokaal, en er is (nog een beetje) ruimte om te spelen.
De lokalen zijn eigendom van de gemeente. De scouts staan in voor het onderhoud van lokalen en terrein.

Breng oude meubels naar het containerpark of de Kringloopwinkel, niet naar het scoutslokaal aub

Verkeer

Om het halen en brengen vlot te laten verlopen willen we aandringen om zoveel mogelijk met de fiets te komen. Op het terrein zelf zijn wagens verboden (tenzij laden en lossen van materiaal).

Indien u met de wagen de kinderen brengt of haalt dringen wij erop aan onderstaand verkeersschema te volgen. Dus het Vossekot (de straat) NIET inrijden langs de Haachtsebaan, dit zou de uitrit moeten zijn. Op die manier ontstaat er een 1-richtingsverkeer en kan iedereen vlot in en uitstappen. LET OOK OP DE FIETSERS AUB

Het uniform

uniformscouts